Sunday, November 1, 2009

Dr Asri Ditangkap Jais

Asslam Moalaikum..Pagi ini gegar satu Malaysia..Bekas Mufti Perlis Ditangkap JAIS..bertenang..Dr Asri baru ditahan..dituduh memberi kuliah tanpa Tauliah di sebuah Banglo di Klang..Tak apa..selagi JAIS tidak dapat membuktikan kesalahan beliau,dia difitnah..Orang yang membawa kebenaran difitnah...

Selama saya membaca buku-bukunya,menonton youtubenya..belum pernah saya mendengar beliau mencerca Imam Bukhari,Imam An Nawawi,Imam Ghazali seperti yang didakwa oleh PGSM atau mana-mana pihak..malah saya mengenali semua ulamak daripada bukunya dan you tubenya..Dengarlah kuliah Dr Asri,Kuliah Riyadhus Soliheen bab Tawakkal..bab Taubat..MasyaAllah..Begitu Faqih..

Jikalau lihat tahap ketegasan Dr Asri dengan Ustaz Rosul Dahri..Dr Asri banyak berlembut..kurang tegasnya berbanding Ustaz Rosul Dahri..Dr Asri juga memberi kuliah dengan Ilmu bukan Emosi..dia banyak menjaga hati banyak pihak ketika berhujah..tetapi Kebenaran itu memang menyakitkan dan Pahit..

Pagi ini saya berada di perpustakaan Pusat Islam USM..Bersembang dengan librarian di sini,saya kata aduh..jatuh maruah Dr Asri..banyak Fitnah..kata Librarian itu..ala itu hanya sesama manusia yang penting dengan Allah swt..Subhanallah..fitnah di dunia ini banyak..sesama manusia..yang penting Dr Asri dah menyampaikan kebenaran yang berlandaskan al-Quran dan as-Sunnah berlandaskan kefahaman As Salafus Soleh..dan kuliah Hadithnya di Youtube sangat Bertauliah..paling saya suka bab Tawakkal..

Inilah yang ada pada Dr Asri..ILMU,KEBERANIAN,KEMURAHAN HATI,KEBENARAN...Selaras dengan penulisan Ibn Qayyim yang menyatakan seorang yang Faqih perlu mencintai Ilmu,keberanian,kemurahan hati dan kebaikan serta kebenaran..Janganlah menyampaikan sesuatu yang menjadikan kita semakin tidak memahami..

Saya menyarankan SEMUA MAHASISWA MAHASISWI,PEMBACA buka Blog IQ baca semua penulisan DR ASRI dan dengar semua YOUTUBE mencari bukti ketidak Tauliah dan bukti beliau mencaci Ulamak-ulamak..Carilah..

No comments:

Post a Comment